El diable sobre rodes

                                       

En Indurain, camí de Val-Louron.

Claudio Chiapucci va passar a professionals al 1985 però fins a 1989 era pràcticament un desconegut. Un parell de victòries ixe any i un bon començament de 1990 amb una etapa a la París-Niça i el premi de la muntanya del Giro li feren un lloc al Tour en el seu equip Carrera, que tenia un bon bloc però no un líder en aspiracions a la general.
En la segona etapa Claudio es clavà en una escapada-bidó que va aconseguir 10' de diferència i els favorits tenien por de no poder eixugar l'avantatge... en Bauer o Pensec, que s'havien introduït en la fugida. No consideraven perillós al d'Uboldo. Sorprenentment aguantà, i de quina manera ! fins a claudicar en la contrarrellotge de la penúltima etapa davant Lemond.
Però el millor va vindre a partir d'aleshores. Es va convertir en el gran animador de les següents edicions. Acompanyà a Indurain en la seua cabalcada a Val-Louron que li proporcionà el lideratge al navarrés i, per damunt de tot, va sinyar una èpica etapa al 1992 camí de Sestriéres amb 5 ports i 254 km en, sense dubte, la seua millor victòria.
Va ser conegut com "el diable", sense ser el millor escalador i en uns rivals físicament superiors a ell, mai es va donar per vençut i atacava a qualsevol terreny, com a la Milà-Sant Remo que s'adjudicà atacant en el virat descens sobre banyat del Poggio.
                                                                             Diables

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà