Sense Dottie no hi ha carrera !

                                                         

                                                            Leona Marie "Dottie" Farnsworth


Des de 1888 fins al 1902 es va produir una febra als Estats Units per les carreres de sis dies en velòdroms de fusta. Aquesta efervescéncia va tenir el seu punt àlgid a Minessota i concretament al voltant d'una dona: Dottie.

Dottie alçava passions, era una ciclista ràpida i resistent, tal com requereixen les proves en velòdrom, però en el que destacava per damunt de tot, era en la seua loquacitat i caràcter indòmit. Provocava i desafiava a les seues rivals. Per a les dones era una abanderada de les llibertats i la indepèndencia i als homes els tenia embadallits perquè a més a més, era una autèntica bellesa.

Tan exagerada fou la passió per Dottie que el 6 de juliol de 1896, Dottie es va sentir indisposada i no va poder participar en la vetlada programada. Els organitzadors no ho comunicaron i el públic va seguir comprant les seues localitats. Quan Dottie no aparegué a la pista i es va conéixer de la seua absència, la masa va enfurir i va destrossar el velòdrom (la pista, la grada, les taquilles). Tingué que intervindre la Força Pública i haveren nombrosos ferits.

Dottie va competir inclús després del seu matrimoni i al 1902 en una exhibició per a un circ que l'havia  contractat, es va ixir de la pista i les seues ferides li provocaren la mort. L'impacte de la notícia fou tan brutal que als Estats Units es prohibiren les carreres en pista femenines, i la prohibició va durar... fins al 1958 !

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà