El somni americà

                                     

                                                        Tras 3285 km, 8" de diferencia


El del 1989 va ser el Tour dels 8", el de la distracció de Perico, el del manillar de triatleta, el del forúncul de Fignon, el d'un gegant navarrés que guanyà una etapa de muntanya i altres moltes curiositats però per damunt de tot fou l'any en que Greg Lemond culminava una història digna d'un llargmetratge de Hollywood.

Lemond havia sigut campió del món en ruta (1983) i el primer "no europeu" en guanyar el Tour al 1986, però unos mesos després rebia un dispar fortuit del seu cunyat en una excursió campestre, que l'omplí  l'esquena de perdigons. Començà a entrenar al 1988 en el PDM holandés però no li agradaren els seus mètodes i fitxà al 1989 per ADR per a tornar a competir. L'ADR era un gran equip... de classicòmans (Musseuw, Planckaert, Hoste...), de poques possiblitats al Tour, malgrat que el fitxatge de Greg els aprofitaria per a poder participar. Lemond aspirava a fer un top20.

Lemond no va tindre una bona temporada abans del Tour. Va participar al Giro però mai va estar amb els millors (va ser 39é a 54' de Fignon). Tot i això en aquell estrany Tour tornà a ser el d'abans i es va imposar al propi Fignon, després d'una emocionant crono final, invertint després de vint-i-una etapes 87 h.38' 35", soles 8" més ràpid que el parisí.

Esta història va servir per a que el californià fora declarat esportista de l'any als Estats Units (el país de la NBA, el baseball, la NFL i el hockey gel).

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà