El primer Campionissimo

                                                          

                                                    Costante Girardengo, el primer campionissimo


Dorando Pietri, el celebèrrim atleta italià de principis del S-XX oferia una prima de dues lires al ciclista que puguera completar dos voltes a la plaça del mercat de Novi Ligure, abans que ell donara una corrent. Un jove anomenat Costante ho va aconseguir.

No sabem si esta anècdota va ser el que animà a dedicar-se de ple al ciclisme. La seua llegenda començà al 1915 quan guanyà la Milà-Sant Remo en 5' d'avantatge però fou desqualificat perquè s'havia enganyat en el recorregut i havia estalviat... 180 metres. Però va prendre revenja: en les deu edicions que seguiren de la Clàssica de Primavera, aconseguí 10 pòdiums consecutius (que varen incloure 5 victòries). En total s'apuntà 6 Milà-Sant Remo, 3 Giros de Lombardia i 2 Giros d'Itàlia, malgrat que en els seus anys de joventut no va haver carreres per la I Guerra Mundial.

La seua aplastant hegemonia a Itàlia li va fer acreïdor al apel·latiu de "Campionissimo" que després heretaren altres, De fet, en els seus últims anys tingué que enfrontar-se a  Alfredo Binda, nou anys menor que ell, que el va succedir al tro del país de la bota.

                                                            

                                                        Dura rivalitat Girardengo-Binda

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà