Marianne Vos, la guanyadora eterna

                                             

                                       Braços en alt, maillot "arco iris"... habitual per a Marianne


Des de que tenía 19 anys, allà pel 2006, acumula triomfs i més triomfs. Quan ja el calendari femení començava definitivament a ampliar-se, Marianne Vos començà a ejercir el seu domini, que s'estenia i segueix estenen-se (*) a l'asfalt, el fanc i la pista.

Si el palmarés de la legendària Jeannie Longo semblava inassolible, esta neerlandesa està posant el llistó a una alçada que pareix tan insuperable com la de Merckx al ciclisme masculí. Sols en campionats mundials posseïx 3 en ruta, 2 en pista i 8 de ciclocross, a més a més de 9 argents i dos bronzes en total. També és campiona olímpica de puntuació i al Giro Rosa (la carrera més important per a fèmines), ostenta 3 victòries absolutes i 30 etapes. Quan es preparava per a les Olimpiades de Rio de 2016 per a intentar ser també campiona de MTB, una lesió truncà el seu objetiu.

Acàs ha tingut poca competència ? No és el cas, el nivell del ciclisme femení ha anat en progressiu augment, sobre tot en el propi país de Marianne. Annemieke Van Vleuten i Anna Van der Bregen principalment, són de las poques que han possat en qüestió la supremacia de Vos.


(*) fins febrer de 2022

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà