Qui va ajudar a Conterno ?

                                         

                            Conterno agafa a Bahamontes o és Fede qui arrossega a Angelo ?


Soles 13" separaren al guanyador de la Vuelta de 1956 Angelo Conterno de Jesús Loroño. Fou el primer italià en guanyar la Vuelta a Espanya.

Poques vegades la Vuelta havia reunit a tantes estrelles com aquell any: Bahamontes, Loroño, Koblet, Bobet, Van Steenbergen, Impanis, Botella, Poblet... però en la 2a etapa, Angelo Conterno després d'una brillant fugida, arribà a Oviedo en més de 3' d'avantatge sobre tots ells. Després es mantingué en els millors, principalment en l'etapa en final a Tàrrega on quedaren sense opcions Bobet, Koblet i Poblet que optaren per abandonar.

Malgrat això en l'última etapa, que acabava a Bilbao, Conterno arribà en 43" d'avantage davant Loroño però va amaneixer en febra alta, i després de l'atac de Loroño al port de Sollube, el italià tirà de contactes i, segons pareix, va ser remolcat per una espècie d'aliança ítalo-belga-helvètica i abans de meta atrapà al ciclista basc. L'organització el va sancionar en 30" i conservà el maillot de líder.

També es diu que Bahamontes quan es va vore sense opcions, per a evitar la victòria del seu arxienemic Jesús, també ajudà al torinés. La polèmica fotografia és a l'alt d'Urkiola.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà