Rendir-se ? Això mai !

                                         

                                         Luciano Armani batix a Merckx a l'sprint de Marsella

El Tour de 1971 va estar marcat per l'etapa en arribada a Orcières-Merlette, on Luis Ocaña infringí una severa derrota a Merckx, deixan-l'ho a més de 9' i l'etapa de la tempesta al Col de Mente, on l'accident del conquense truncava la seua probable victòria en la Grand Boucle.

Probable si, però el que podría haver-se vist en les etapes que restaven va poder ser apoteòsic. De fet en la etapa següent de la seua fallida, que enllaçava Orcières-Merlette amb Marsella, Merckx es situa en tot el seu equip al cap del pelotó ja al tram neutralitzat i ataquen en la banderola d'eixida. Per davant 251 km, que es converteixen en una contrarrellotge per equips. Por davant el Molteni i alguns convidats i per darrere Ocaña, el seu  Bic i demés damnificats, alguns d'ells en un tercer grup. Las diferèncias oscilen amunt i avall durant les 5 horas i mitja de persecució. Els corredors arriben a Marsella en més de 45' d'avançament a una mitjana de més de 46 km/h, Mercks inclús intenta guanyar la etapa, encara que es batut per centímetres per Luciano Armani.

A la fi 2'10" de diferència. Encara 7' els separaven. Estava clar que no hi era tot dit, mancava molt de Tour. A l'endemà contrarrellotge en Albi i Merckx soles li recupera 11". Els dos titans no sospitaven l'episodi dramàtic  i els esdeveniments que ocorrerien la jornada següent baix la tronada pirenàica.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà