Armstrond deixa set forats a l'història del Tour

                                                 

                            Al 1993, Lance Armstrong es proclamava campió del món a Oslo

Era un bon corredor per a clàssiques. Amb el llegat de Lemond i Hampsten un nou heroi americà surgia a l'univers ciclista. Anava engreixant un bon palmarés però se li va detectar càncer en 1996 que va possar en perill la seua pròpia vida, per a dos anys després tornar a la competició. Desprès d'uns mesos on va anar millorant la seua forma física i les seues prestacions, asombrà al món guanyant ni més ni menys que el Tour de França de 1999 i ... els sis següents i retirar-se en el més alt.

Però l'ambició i l'ego li poden i tres anys després torna per intentar guanyar de nou. Encara mostra bon nivell i en 2010 es retira definitivament. Més tard arriba l'escàndol, després de moltes sospites i acusacions es demostra el dopatge sistemàtic que va mantenir en el seu retorn a l'esport i que no té més remei que reconéixer, i és desposseït de les seues victòries. 

Aixina doncs el Tour queda sense guanyador durant 7 anys consecutius, al no declarar com vencedor als segons classificats, són els anys més térbols del dóping i l'organització no s'atreveix a omplir el palmarés perquè el pelotó sencer està baix sospita. D'esta forma privà a Ullrich de 3 Tours més i d'un a Zulle, Beloki, Kloden i Ivan Basso.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà