Pelissier, el campió rebel

                                     

                                                                        Henri Pelissier


Henri, el major dels germans Pelissier va estar enfrontat tota la seua carrera esportiva  al seu homònim Desgranges, el patró i organitzador del Tour. Pelissier l'acusava de la forma en que tractava els ciclistes amb les regles de la cursa, obligan-los a esforços inhumans, on prevalia més el patiment i l'èpica, que el propi esport.

Desgranges, que havia assegurat que no li publicaria cap foto al seu diari, va tindre que claudicar quan Pelissier guanyà el Tour de 1923. Però l'enfrontament més seriós va poduir-se al 1924, quan Pelissier en el transcurs d'una etapa, es llevà una de les seues prendes i va ser penalitzat (per una de las capritxoses regles de la carrera). El dia següent un jutge va voler revisar els maillots que portava el ciclista, abans de l'eixida i això emprenyà a Pelissier, que va anar per Desgranges i el va increpar, retiran-se del Tour.

Un periodista britànic l'entrevistà i Pelissier li va detallar totes las penalitats i misèries per les que passaven els ciclistas. El periodista immortalitzà l'expressió "els forçats de la ruta", que perviu fins a hui.

                            Henri, Charles i Francis Pelissier col·leccionaren moltes i bones victòries.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà