L'equip li ajudà a perdre la Vuelta

                                         

                                               Aru ataca a Dumoulin (Vuelta a Espanya 2015)


La típica penúltima etapa de la Vuelta a Espanya, a la serra del Guadarrama, arranca amb Tom Dumoulin com a líder, que no ha mostrat cap fissura en les 19 etapes anteriors. Ha dominat al seu terreny (la contrarrellotge) i inclús en la muntanya. Però el seu equip, el Giant-Alpecin és molt feble i a més a més comet una errada imperdonable: en l'escapada inicial no clava a cap dels seus corredors, malgrat que l'integren 40 ciclistes, amb components de tots els equips excepte el seu i això que no ha registrat cap abandó a les seues files.

Els seus rivals li ataquen una i altra vegada a l'alt de la Morcuera, fins que aconseguixen despenjar-lo. Dumoulin els atrapa en primera instància, però després d'un fort atac de Fabio Aru, corona el port uns segons per darrere. Els companys d'Aru que anaven per davant l'esperen i tiren d'ell, mentres Dumoulin té que pedalejar en solitari, cap dels seus huit companys va per davant i ja han quedat ressagats fa temps. Realitza un gran esforç i arriba a estar soles uns 10" d'Aru, però sense ningú que li ajude, es despenjarà definitivament. En meta haurà perdut el liderat i inclús el pódium, soles podrà ser 6é.

Rubén Plaza guanya l'etapa en una èpica escapada en solitari de 114 km. Darrere d'ell, tots els favorits, arropats pels seus gregaris, excepte l'holandés Dumoulin que perd quasi 4'.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà