Et pagarem, però no vingues !

                                                     

                          Alfredo Binda, anomenat "La Gioconda" per la seua elegància damunt la bicicleta

La superioritat que demostrava Binda era tan aclaparadora que el Giro d'Itàlia li proposà pagar-li el premi com vencedor final i guanyador de cinq etapes... si no participava. I és que era intratable a qualsevol terreny. En una edició guanyà 12 de les 16 etapas i en altra es va imposar en 8 etapes consecutives. Així doncs, al 1930 va acceptar l'oferta i va anar a còrrer el Tour per primera i última volta.

En les sis primeres etapas fou segon en quatre ocasions, altra vegada tercer i altra quart que el va col·locar segon a la classificació general. En la setena tingué una caiguda que el va fer perdre més d'un hora i les seues opcions en la carrera. Malgrat això va guanyar la huitena i la novena (primera pirenaica) i en la décima, després de passar primer pel Portet d'Aspet, abandonà (hi ha varies versions, una diu que va marxar com a protesta perquè no li havien pagat la renúncia al Giro).

Col·leccionà victòrias en San Remo, Lombardia i moltes altres proves, sempre a Italia llevant contades excepcions, com quan es va convertir en el primer campió del món en ruta al 1927, èxit que repitiria al 1930 i 1932.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà