Koichi Nakano va preferir el prestigi als diners

                                         

                                                                        Koichi Nakano


Al Japó, els grans especialistes en keirin es fan milionaris. Els diners que menejen les apostes és enorme, per ixa raó els millors no ixen del país. No obstant això, Koichi Nakano va prefirir acudir als mundials de pista i va aconseguir impossar-se 10 anys consecutius a la prova de velocitat (1977-1986).

A partir de 1980 al programa dels mundials ja estava inclosa la prova de keirin, però Nakano va seguir competint en velocitat, segurament per no arriscar-se a no guanyar en la seua especialitat, que hauria sigut un desprestigi. Al 1987 va ser derrotat pel seu compatriota Nobuyuki Tawara i es retirà, però al 1990 els mundials es disputaven al Japó i Nakano tornà per a competir en keirin, a la fi. Malauradament per a ell soles va poder ser cinqué i es va retirar definitivament.

Guanyar 10 títols mundials, sorprenentment, no l'ha consagrat com el millor pistard de tots els temps, segurament perquè a la seua època el nivell dels "amateurs" es diu que era superior al dels professionals, però el que és innegable és que popularitzà el seu "keirin" per a la resta del món. Hui és tota una institució.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà