És què era de Bilbao !

                                                 

                                             Vicente Blanco (a l'esquerra) al Tour de 1910


Després d'haver patit importants accidents laborals, Vicente Blanco tenia dos munyons per peus, era coixo, però damunt la bicicleta era ràpid i fort. Després de ser dos vegades campió d'Espanya i guanyar la Irún-Pamplona-Irún, de caràcter internacional, va voler participar al Tour. Va obtindre a dures penes el diners per a la inscripció i, cinq dies abans de començar la proba va partir de Bilbao cap a París... en bicicleta (1100 quilòmetros de res), arribant  la vespra de començar.

No res va poder fer. A poc d'ixir la primera etapa es despenjà i va arribar fora de control a la meta de Roubaix. Segons les seues paraules "no es podia competir amb aquells atletes ben alimentats". Malgrat açò, a la seua tornada a Bilbao, va ser rebut com un heroi.

Durant quasi un sigle se'l va considerar com el primer espanyol en participar al Tour, però al 1909 un tal Joseph Habière, segons la inscripció, va ser realment José María Javierre, naixcut a Jaca, què de menut va marxar al sud de França, on es va criar i es va fer ciclista i va adquirir la nacionalitat francesa, però en 1915. Javierre acabà aquell Tour de 1909 en 17ena posició i 24é al 1910.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà