A la puça que li furtaren el Tour

                                         

                                                    Vicente Trueba, "La pulga de Torrelavega"

En la seua primera carrera, soles para neòfits, quedà segon, més tard es va descobrir que el guanyador ja havia pres part en altra carrera. Va ser una premonició.

A Henri Desgranges li encantava vore-lo escalar els ports quan en 1930 va còrrer el seu primer Tour. Per això el convidava a participar, inclús si era sense equip, com independent. Coronava els ports en solitari però era atrapat després pels seus perseguidors. Desgranges inventà al 1933 el premi de la muntanya i Vicente coronà al capdavant 16 dels ports d'aquella edició (Tourmalet, Aubisque, Galibier, Vars, ...), adjudican-se el premi, però... si ens ajustem al reglament deuria d'haver guanyat el Tour.

Passades les etapes alpines, en la jornada que arribava a Niça, cinq ciclistes mal classificats s'escaparen. L'avantatge anava augmentant escandalosament davant la migdiada del pelotó i Trueba pel temor al fora de control botà del grup, ningú el va seguir. Va arribar a Niça lluny dels escapats però dins del límit de temps establit, no aixins el pelotó que arribà a més de 22'. Així doncs, soles 6 ciclistas deurien haver continuat en competició, però l'organització els va repescar. Malgrat que abans s'havia eliminat a altres, en les etapes posteriors també es va tindre "manega ampla", i soles 4 ciclistes arribaren a París sense haver sigut "rescatats".

Trueba, a qui el propi Desgranges batejà com "la pulga" (mesurava 1,58), va ser 6é en la clasificació final, però el millor dels "no repescats". 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà