I va guanyar el més fort... en diferència !

Sallanches, 31 d'agost de 1980

Al mundial de ruta de 1980, al circuit més dur que es recorda, Bernard Hinault va donar possiblement la major exhibició del seu poderio. Després d'haver guanyat el Giro, proclamar-se campió de França i tindre que abandonar al Tour per una tendinitis sent líder i guanyador de tres etapas, el Caimà va ixir desbocat des de la primera volta de les 20 que havia que fer al circuit fins completar 268 km., va tirar amb força en cadascuna de las ascensions a la dura cota que havia que superar i va respondre en persona als atacs perillossos de les primeres voltes. Després, ell mateix imposaria un ritme infernal què cada volta anava despenjant corredors, tot afegit a un oratge desagradable amb pluja i fred. Va ser una carrera per eliminació per a conèixer qui anava a ser segon. Baronchelli va ser el millor dels mortals. Soles acabaren la carrera 15 ciclistes dels 107 que prengueren l'eixida.