René Pottier, el primer gran escalador

                                                 

                                             Característica imatge: rostre seriós, bigot i barret

Al 1905 es va incloure per primera vegada al Tour un port de muntanya, el Ballon d'Alsàcia, en els Vosgos, a prop de la fronteras d'Alemanya i Suïssa. I allí va destacar un ciclista que deixà de roda a tots els seus rivals, va ser l'únic que realitzà tota l'escalada sense possar peu a terra i a una mitjana de 20 km/h, René Pottier, "el taciturn".

No guanyà l'etapa, que fou per a Hyppolite Aucouturier a Besançon. A més a més, una tendinitis l'obligà a abandonar el día següent, i el Tour se'l anotà Louis Trousselier.

L'any següent va repetir la seua exhibició, despentjant inclús al cotxe de Desgranges, esta volta sí va guanyar l'etapa (en 48' d'avantatge). a l'endemà també coronà en primer lloc els ports de Laffrey i Bayard. S'imposà en cinc etapes (les quatre muntanyenques consecutives). En la segona etapa, en final a Nancy, de 400 km, una averia el va fer perdre 58' i després de perseguir en solitari durant 200 km, va depassar al grup dels millors a 25 km de meta.

Sis mesos després de la seua fabulosa victòria i de ser abandonat per la seua dona, va aparèixer penjat del ganxo on penjava la seua bicicleta

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà