Un escocés soles davant el perill

                                     

                        11 de maig de 1985, 20ena etapa de la Vuelta, camí de Segovia, Recio i Delgado

Robert Millar anava a ser el prime ciclista de parla anglesa en guanyar una gran volta. Davant l'última etapa de muntanya, Millar tenia 10" d'avantatge en "Pacho" Rodríguez i 1'15" en Peio Ruiz-Cabestany. El líder va respondre als atacs al primer port, era el més fort en muntanya, però abans d'afrontar el descens de Navacerrada ataca Delgado i es llança per una carretera que coneix de memòria, aconseguint unir-se a Recio que anava escapat. Perico era 6é a la general a més de 6' de Millar i aquest no respon a l'atac.

Però Recio i Delgado volen cap a meta, al grup de favorits ningú tira i Millar està sense companys. Tampoc el seu director li adverteix del perill i l'avantatge del duo de cap creix ràpidament. Quan entén que pot perdre la Vuelta, Millar tira, però té l'amenaça de Rodríguez, que no col·labora en ell i que podria aprofitar-se'n de l'esgotament de l'escocés per furtar-li els 10" que els separen.

Pepe Recio, que va ser un extraordinari rodador, guanya l'etapa i Pedro Delgado precedix en 6'50" al escocés Millar i li arrabassa una Vuelta que semblava tindre guanyada, però la nefasta direcció del seu director i la complaença dels equips espanyols ho varen impedir.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les forquilles de Christophe

El fi de la tirania

Duel al volcà